PANNEKAKER
3-4 egg (lager du med glutenfritt mel så smaker det mye mel av røra så ta gjerne 4 egg)
3 dl siktet hvetemel (her bruker jeg rundt 2,5-2,75 dl glutenfri fin melblanding, prøv deg frem)
1/2 ts salt
5 dl melk (jeg bruker lettmelk, vil tro helmelk gir en mer fyldig smak for de som vil ha)
Dette gir meg et lass av pannekaker, og røra holder seg i vertfall 3 dager i kjøleskap. Jeg lager stort sett halv porsjon.
Bland alt sammen og la det stå og svelle rundt 15 min, føler røra smaker litt mer etter dette så er vel fordi ingrediensene får "satt seg". Rør godt, få vekk alle melklumpene, husk å skrape litt i bunnen tilfelle noe samler seg der. Smak på røra, om du har gjort noe veldig feil så smaker det feil. Bedre å finne ut det nå enn når du har steikt 10 stk.
HUSK! Ha en VARM panne. Jeg steker i rapsolje, og har i litt olje som jeg fort smører rundt med steikespaden for jevn fordelig. jeg bruker en sleiv som gjør at jeg får en liten pannekake på rundt 7 cm per sleiv.
Her er hva som skjedde når jeg skulle lage min første og var altfor utålmodig og lot ikke vår gamle, kjære ovn få bli varm nok:


Stakars pannekaka ble jo helt mos! Så vær snill med pannekakene dine, la plata bli VARM! De neste jeg lagde ble bra, så var verken røra eller meg det var noe galt med, det var mangelen på varme.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar