onsdag 12. september 2007

Gryterett

På tide jeg lager en post om andre ting enn barogså vel?


- Kok risnudler (eller hva du vil, men jeg kan kun ete disse.. all vanlig pasta og nudler er det gluten i, glutenfri pasta er altfor dyrt..) og sett til side. Grunnen til at jeg lagde dette var at jeg lagde en porsjon nudler til lunsj, ble mett og satte resten i kjøleskapet. Måtte da lage noe å ha til middag med nudler i.
- Steik kjøttdeigen, når det er snart ferdig, hell i tomatsaus. jeg bruker denne:


Fås på rema ihvertfall, kan ikke huske å ha sett den andre steder. Koster rundt 18 kr for 2 små bokser, som liksom skal være nok til 2. Vel, jeg liker å ha saus på maten min, ikke dråper. Så jeg heller på ca en halv boks nå, og blander det med kjøttet. Ha gjerne i litt pepper også.
Jeg er veldig glad i sjampinjong, liker den ferske best, men den hermetiske duger også syns nå jeg da. Hermetisk er bedre enn ingen :-). Men jeg syns det er for mye vann i selve sjampinjongene, så ha i så mange du vil (om du vil) nå, slik at de får "stekt av seg" litt væske, og væsken også blander seg med kjøttdeigen. Det gir god smak, syns nå jeg.

- Hell vannet av nudlene og hell de oppi med kjøttdeig, saus og sjampinjong. Bland godt og hell på resten av sausen og bland videre.

- Kutt opp tomat, paprika, salatblader og tomat på forhånd (eller hva du vil). Og ha det i helt i slutten, og bland det godt rundt. Husk også jo mer du blander jo mer "ødelegger" du nudlene, slik at du slipper lange nudler, men får små passe biter. Så heller du godsakene over på en tallerken, og spiser ;). Husk å få satt steikepanna i vann, tomatsaus stivner og blir helt jævli å få utav, så ta det før du spiser!

Mengder: Jeg bruker rundt en halv pakke kjøttdeig ofte til middag , med salat og ris/pommes frites ved siden av. Men siden jeg skal ha nudler i dette, pleier jeg å ha litt mindre. Mengden nudler varierer, men ikke ta for mye selv om du tror det blir godt, pga de er mektige!

Ingen kommentarer: